Rover en politiek: lightrail hard nodig

Reizigersvereniging Rover-Zoetermeer ging in debat met de lokale politiek over een aantal vervoersproblemen in Zoetermeer. De conclusie van het debat is dat er een lightrail moet komen, een betere ontsluiting van Rokkeveen en Noordhove. Rover heeft echter nog meer wensen voor verbetering van het openbaar vervoer.

Rover-Zoetermeer schrijft: ‘Lightrailverbindingen, station Zoetermeer als OV-knooppunt en een koppeling tussen buslijn 170 en Rnet 400. Rover-Zoetermeer heeft veel wensen voor de toekomst van het regionale openbaar vervoer. Tijdens het verkiezingsdebat dat de Rover-afdeling organiseerde, bleek de plaatselijke politiek op hetzelfde spoor te zitten’.

Op donderdagavond 2 november verzamelden enkele tientallen belangstellenden zich tijdens het verkiezingsdebat dat Rover-Zoetermeer organiseerde als voorloper op de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Lijsttrekkers van VVD, Groen Links, PvdA, SP, D66, CDA, Lijst Hilbrand Nawijn, Zo Zoetermeer en Directe Democratie Nederland bogen zich over verschillende wensen van Rover-Zoetermeer. Zij deden dit in een korte presentatie per fractie. Na de presentaties gingen de aanwezigen in debat met de politieke partijen en waren er veel vragen aan wethouder Marc Rosier rond de toekomst van het openbaar vervoer in onze stad.

De partijen waren eensgezind en zagen een aantal duidelijke verbeteringen voor het plaatselijk openbaar vervoer voor zich: meer Park & Ride voorzieningen, optimalisering nachtnet naar Den Haag en Leiden, ontsluiting van de wijken Rokkeveen en Noordhove , meer fietsoplaadpunten, extra aandacht voor verkeersveiligheid, aanvullend taxivervoer van en naar het station en zomers vervoer naar Scheveningen.

Rover-Zoetermeer is tevreden met de uitkomst van het debat en wil graag inzetten op een nauwere samenwerking met politieke partijen om het openbaar vervoer naar een (nog) hoger plan te trekken.

Reactie achterlaten