Randstadrail rijdt vaker keurig volgens het boekje

De trams van Lijn 3 reden vorig jaar in 97,7 procent van de gevallen op tijd, zo blijkt uit een kwartaalvergelijking van de HTM. In 2016 was dat 95 procent. Vorig jaar lukte het Lijn 4 om in 98 procent van de ritten op schema te rijden. Een jaar eerder kregen de trams van deze lijn dat in 95 procent van de ritten voor elkaar. Bij elkaar reden de trams 3 en 4 in het derde kwartaal van 2016 40.558 ritten. In het derde kwartaal van 2017 waren dat er 40.818.

Gemiddeld reden de lijnen van vervoersmaatschappij HTM in het derde kwartaal van 2017 in iets minder dan 93 procent van de gevallen op tijd. De Randstadraillijnen naar Zoetermeer doen het op dit moment dus ‘relatief zeer goed’, merkt de gemeente op.

De prestatieverbetering is te danken aan de toegenomen betrouwbaarheid van de wissels en dat is het gevolg van investeringen.

Het college van b en w bracht de cijfers onlangs naar buiten in antwoord op schriftelijke vragen van de SP-fractie. Een aantal wisselstoringen van afgelopen december vormde daarvoor de aanleiding. Door die storingen liepen de lijnen urenlange vertragingen op. De gemeente heeft er echter begrip voor dat er vertragingen in de dienstregeling ontstaan op dagen met weerwaarschuwingen zoals code geel en code rood.

Reactie achterlaten