ZoRo-buslijn als proef naar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam gaat de mogelijkheid onderzoeken om de huidige ZoRo-buslijn door te trekken naar Rotterdam The Hague Airport, het bedrijventerrein Spaanse Polder en het NS-station van Schiedam. Dat is vandaag besloten tijdens de Rotterdamse raadsvergadering, meldt www.dagblad010.nl.

De uitkomsten van de bevindingen zullen later worden besproken met de regiogemeenten, de metropoolregio en de provincie Zuid Holland, omdat het de bedoeling is om de ZoRo-bus te transformeren naar een sneltram of metro en dan ook naar die bestemmingen te laten rijden.

Het OV heeft aan de noordrand van Rotterdam meer samenhang en versterking nodig. De huidige ZoRo-buslijn RET 170 verbindt Rodenrijs met Zoetermeer en gaat vanaf december 2018 ook het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer aan doen. Op die manier ontstaat een belangrijk OV-knooppunt met de sneltram naar Oosterheem, Zoetermeer-centrum en Den Haag, de bus naar Bleiswijk en de trein naar Den Haag en Gouda/Utrecht.

Kosten bijna 3 miljoen euro

De gemeenteraad in Zoetermeer gaf in december 2017 unaniem groen licht voor de aanleg van een ZoRo-busbaan (ZoetermeerRotterdam) langs de spoorlijn Gouda- Den Haag tussen het nieuwe station Lansingerland–Zoetermeer en de Zuidweg ter hoogte van Rokkeveen. De kosten worden geschat op 2.935.820 euro. Zoetermeer diende voor dat bedrag reeds succesvol een subsidieverzoek in bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Reactie achterlaten