112 reizigers zonder geldig vervoersbewijs

Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3.354 passagiers werden gecontroleerd en 131 begingen een overtreding, waarvan 112 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 3,34%.

Burgemeester Aptroot woonde de controleactieactie gedeeltelijk bij. Aptroot: “Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten.” Er werd gecontroleerd op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde in Palenstein en Buytenwegh.

Resultaten

De controleactie duurde van 14:15 tot 21:00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit:

HTM

112 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

2 overtredingen voor voeten op de bank en niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Team Handhaving

2 overtredingen voor niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Politie

15 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart.

Verder heeft de politie 4 verdachten aangehouden die gesignaleerd stonden voor onder andere openstaande boetes en een gevangenisstraf.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis Palenstein en Javalaan. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenoemd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten.

Reactie achterlaten