Weer grote controleactie RandstadRail Zoetermeer

Op vrijdag 25 mei hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd.

4.219 passagiers werden gecontroleerd en 148 begingen een overtreding, waarvan 120 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,84%.

Burgemeester Aptroot: “Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden en ander slecht gedrag in de tram niet wordt geaccepteerd. In samenwerking met politie, HTM, Handhaving en de teams van WAS blijven we hier stevig op inzetten. Zo willen we de overlast terugdringen en de veiligheid van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en op de stations.”

Resultaten

De controleactie duurde van 14:15 tot 21:00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit:

HTM

– 120 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs

Team Handhaving

– 10 overtredingen voor niet kunnen tonen van een ID-kaart

– 10 overtredingen voor o.a. eten en drinken in de tram, voeten op de bank en alcohol nuttigen

Politie

– 7 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart

– 1 overtreding voor openbare dronkenschap

Verder heeft de politie 3 verdachten aangehouden waarvan er een onder invloed van alcohol was. Eén verdachte stond nog gesignaleerd en één verdachte kon zich niet legitimeren. De vreemdelingenpolitie gaat deze zaak onderzoeken.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes van RandstadRail Zoetermeer. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenoemd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten.

Reactie achterlaten