Nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer blijft rijden

De nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer blijft nog zeker tot eind 2019 rijden. Dat zegt de gemeente Zoetermeer. De bus zou als proef zes maanden lang rijden, maar dat vinden de gemeente en vervoerder Arriva te kort.

Arriva ziet wel toekomst in de verbinding en verwacht dat het gebruik gaat toenemen. Buslijn 800 rijdt wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen Zoetermeer Centrum West en Leiden. Gemiddeld reisden in mei en juni 88 reizigers per weekend met de bus, aldus de Zoetermeerse verkeerswethouder Marc Rosier.

Tussen 1:45 en 5:45 uur rijdt de bus ieder uur. De prijs voor een enkele reis is 5 euro en dan kan de nachtelijke reiziger ook overstappen op HTM-nachtbus van lijn 6. Daarnaast heeft Nachtbuslijn 800 in Leiden een goede aansluiting op de nachttrein naar Amsterdam, aldus gemeente Zoetermeer.

Reactie achterlaten