Buslijn 177 blijft voorlopig nog rijden

Moerkapellenaren kunnen voorlopig nog rechtstreeks naar Gouda en naar het centrum van Zoetermeer reizen. In de aanvankelijke plannen zou die mogelijkheid vervallen. Drie Moerkapelse raadsleden van SP, ChristenUnie/SGP en PvdA/GroenLinks hadden bij het college van Zuidplas schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

Ziekenhuis

Zij wezen onder andere op de belangen van reizigers die voor hun werk of school dagelijks naar Gouda op en neer moeten en bezoekers en patiënten die het Groene Hart ziekenhuis in Gouda willen bezoeken. Daar stopt de bus voor de deur.

“Uiteraard is dit fantastisch nieuws”, reageert SP-raadslid Serena Rodenburg, één van de vragen­indieners. “We hopen dat van dit uitstel ook afstel komt. En als de wijziging uiteindelijk toch doorgevoerd zou worden, dat hier dan eerst een breder onderzoek aan gewijd zal worden.”

Reactie achterlaten