Controleactie RandstadRail 23 mei

Donderdag 23 mei hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Op en rond de haltes begingen 129 passagiers een overtreding.

5.259 passagiers werden gecontroleerd en 129 begingen een overtreding, waarvan 123 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Burgemeester Aptroot: “In de loop der tijd is het percentage zwartrijders langzaam gedaald en lijkt dit jaar te stabiliseren rond de 2%. Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden en ander slecht gedrag in de tram niet wordt geaccepteerd. In samenwerking met politie, HTM, Handhaving en de teams van WAS blijven we hier stevig op inzetten. Zo willen we de overlast terugdringen en de veiligheid van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en op de stations.”

Resultaten

De overtredingen bestonden uit:

HTM – 123 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Team Handhaving – 3 overtredingen voor het niet naleven van de huisregels van de HTM. Het team controleerde samen met HTM de vervoersbewijzen en lette op vernielingen, eten in de trams en voeten op bank.

Politie – 3 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een geldig Legitimatiebewijs en het drinken van alcohol waar dit niet is toegestaan.

De politie hield 3 personen aan. Zij hadden nog boetes openstaan, die ze op het politiebureau direct betaalden. De totale waarde van de boetes was 2.300 euro.

Reactie achterlaten