NS blij met reizigers op Lansingerland

In december stopte de eerste Sprinter op Lansingerland-Zoetermeer. Een kleine maand later stapten er 500 reizigers in en uit op het nieuwe station. “We zijn blij dat reizigers het station al zo goed weten te vinden”, zegt NS.

In het voorjaar komt de verbinding met RandstadRail tot stand op station Lansingerland-Zoetermeer. Uiteindelijk verwacht NS dagelijks 2.500 in- en uitstappers op het station. Dit aantal is op verschillende factoren gebaseerd. “We kijken naar de omgeving van het station zelf, maar ook naar de reistijd en overstappen”, vertelt een woordvoerder van NS. “In dit geval zijn dat overstappen van en naar RandstadRail en bussen. We verwachten dat een groot aantal reizigers van omliggende stations komt en via Lansingerland-Zoetermeer een kortere reistijd of een betere overstap heeft”, aldus de woordvoerder.

Daarnaast verwacht het spoorwegbedrijf dat er een ‘kleine duizend’ nieuwe reizigers gebruik zullen maken van het station, mede omdat er betere verbindingen zijn.

Geen specifieke verwachting

Hoewel NS in een persbericht spreekt van ‘al 500 reizigers’ die in- en uitstappen op het station, is vooraf geen aparte prognose gemaakt. “Er was geen specifieke verwachting. Toch vinden we 500 reizigers per dag zo kort na de opening wel verrassend en zijn we blij dat reizigers het station al zo goed weten te vinden.”

Gewerkt wordt nog aan de liften, het viaduct en de verdere voorzieningen bij beide entrees. In mei moet het station helemaal klaar zijn.

Reactie achterlaten