Station Zoetermeer krijgt over een paar jaar een flinke opknapbeurt van NS

De veranderingen betreffen alleen station Zoetermeer. Station Zoetermeer Oost blijft zoals het is. “Bij verbeteringen aan een station kun je denken aan het opknappen van toiletten of het openen van een watertappunt. Daarnaast onderzoekt de NS de mogelijkheid om snacks en drinken aan te bieden door een Kiosk te openen of door samen te werken met een lokale ondernemer”, aldus de woordvoerder. Voor gebruik van vernieuwde toiletten wordt contactloos betalen ingevoerd.

Aangenamer

Dat het station in Zoetermeer wel wat aangenamer mag worden, blijkt ook uit een onderzoek van de NS onder 80.551 reizigers. Van de ondervraagden gaf slechts 50 procent van de reizigers het station een 7 of hoger. De locatie doet het veel slechter dan menig ander station in de regio. Zo gaf 84 procent van de ondervraagden Den Haag Centraal een ruime voldoende, 94 procent vond Delft aangenaam en bij Den Haag Laan van NOI gaat het om 60 procent.

Zelfs station Zoetermeer Oost scoort hoger dan het station bij de Mandelabrug. Van de ondervraagden vindt 63 procent dat deze locatie een zeven of hoger cijfer verdient, in 2014 ging het om 47 procent. “De verbeteringen die we over een paar jaar doorvoeren voor station Zoetermeer moeten er dan ook voor zorgen dat het prettiger wordt voor reizigers.”

Wifi

De NS wil in 2021 op 35 stations in Nederland ook een zogeheten ‘stationshuiskamer’ openen. Dat moet een ruimte worden waar reizigers wifi kunnen gebruiken, actuele reisinformatie kunnen raadplegen en iets kunnen eten of drinken. Die luxe gaat voorlopig aan de neus van Zoetermeer voorbij. “De locaties waar de huiskamers komen zijn nu allemaal benoemd en daar hoort Zoetermeer niet bij”, aldus de woordvoerder.

Reactie achterlaten