Op deze datum gaat station Lansingerland-Zoetermeer helemaal open

Voor het officiële deel van de opening reist staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven af naar het station. Zij voltrekt de openingsceremonie op vrijdag 17 mei in aanwezigheid van de burgemeesters van Lansingerland en Zoetermeer. Op zaterdag 18 mei wordt het station tussen 10:00 uur en 16:00 uur opengesteld voor het publiek. “Iedereen kan komen kijken”, aldus wethouder Marc Rosier. “Er worden rondleidingen verzorgd, er kan gepicknickt worden op het viaduct en kinderen kunnen met treinen spelen en knutselen.”

De dienstregeling voor alle openbare vervoer dat het station aandoet, geldt vanaf zondag 19 mei.

900 reizigers

De eerste paal van het gecombineerde trein-, Randstadrail- en busstation boven de A12 werd in 2016 in de grond geslagen. Helemaal van een leien dakje ging de bouw niet. Het project werd geplaagd door een tekort aan bouwmateriaal en vaklieden. Ook moesten een busroute worden omgeleid en een fout in de spoorbeveiliging van RandstadRail worden hersteld. Bij de grote rubberen blokken waarop het enorme brugdek rust, werd een productiefout ontdekt, waardoor zij vervangen moesten worden. Toch is de bouw van het nieuwe station volgens Rosier binnen de begroting van 75 miljoen euro gebleven.

“Ik ben ontzettend trots dat we dit fantastische station kunnen openen. We noemen het dan wel een station, maar het is een ov-knooppunt omdat alle openbaar vervoer uit de regio er samenkomt,” legt hij uit. Van de 700 parkeerplekken bij Station Lansingerland wordt inmiddels ook gretig gebruikgemaakt, constateert Rosier. Er maken nu al ruim 900 reizigers dagelijks gebruik van het station, de verwachting is dat uiteindelijk zo’n 10.000 reizigers per dag het station aandoen.

De NS-Sprinter naar Gouda of Den Haag stopt vanaf volgende maand elk kwartier op station Lansingerland-Zoetermeer. Beneden bevinden zich bushaltes voor bus 173 en ZoRo-lijn 170 tussen Zoetermeer en Rotterdam. Reizigers kunnen op het nieuwe station ook overstappen op Randstadrail 4 die naar Den Haag Uithof rijdt.

Reactie achterlaten