Openbaar vervoer ligt volgende week woensdag plat door staking HTM

Het stadsvervoer in Den Haag ligt volgende week waarschijnlijk grotendeels plat tijdens de ochtendspits. De staking is een protest tegen het uitblijven van een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden.

Het is de bedoeling dat trams, bussen en ook de RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer stil blijven staan. De medewerkers eisen onder meer loonsverhoging en het terugdringen van de “onverantwoord hoge werkdruk”.

De cao van HTM geldt voor zo’n tweeduizend mensen. De bonden hadden na maanden van onderhandelingen een ultimatum gesteld, maar daarmee konden ze de werkgever niet vermurwen.

“De trambestuurders en buschauffeurs zitten klem tussen te strakke rijtijden en zijn daardoor gedwongen om door de stad te jakkeren”, stelt FNV-bestuurder Eric Vermeulen. “Ze willen op tijd iedereen kunnen brengen in een comfortabele rit, waarbij veiligheid voorop staat.”

Reactie achterlaten