Station Lansingerland-Zoetermeer bijna gereed

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar. Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10:00 en 16:00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag.

Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien.
Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

Meer bussen

Ook komen er vanaf 19 mei meer bussen bij het station. Buslijn 170 gaat zes keer per uur bij het station halteren.

Verder kunnen reizigers met de buslijnen 173, 177, 383 en 381 van en naar het station reizen.

Afronding werkzaamheden

Tot aan de opening wordt er nog gewerkt aan het station. Dit betekent dat een aantal trappen nog afgesloten blijft en de huidige looproutes nu en dan wijzigen.

Na de opening zijn er nog wat restpunten, die vanaf dan worden opgepakt. Ook wordt dan gestart met de plaatsing van een busabri op het busplein aan de zuidzijde van het station.
Verder worden nog zonnepanelen geplaatst boven de P+R aan de noordzijde van de A12, maar ook op de -nog te plaatsen- overdekte fietsenstallingen aan de zuidzijde van het station.

Bewegwijzering

De bewegwijzering naar het parkeerterrein (P & R) van het station komende zowel van de Bleiswijkseweg als van de Zoetermeerselaan ter hoogte van het gebouw van Hello Fresh, is op dit moment overigens niet erg opvallend. Er staan tijdelijk kleine gele bordjes, dus het betekent wel goed opletten.

Toegang naar station

De toegang naar het station zelf is nu nog vrij onduidelijk. Er staan hier in het geheel geen looprouteborden. Het is een ‘wirwar’ van afzettingshekken. Meer duidelijkheid is wenselijk.

Proefrijden

Het proefrijden met de RandstadRailvoertuigen op het nieuwe traject loopt nog steeds tot volle tevredenheid. Medio mei zal het station dus officieel geopend worden.

Reactie achterlaten