Gezamenlijke controleactie RandstadRail 31 januari

Donderdag 31 januari hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Er werden 110 overtredingen geconstateerd.

Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De controleactie duurde van 14:00 tot 21:00 uur. 3.735 passagiers werden gecontroleerd en 110 begingen een overtreding, waarvan 98 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,62%. Ook waren er 12 mensen die geen geldig legitimatiebewijs konden tonen.

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert. Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daarbuiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Reactie achterlaten