Groengasbussen voor de regio Den Haag

EBS voert de komende tien jaar het openbaar vervoer in de regio Haaglanden uit in opdracht van de Metropoolregio Den Haag. Met de zero-emissie afspraken in het achterhoofd, vindt EBS het belangrijk om duurzaam en schoon openbaar vervoer aan te bieden. Daarom is gekozen om te rijden met hybride groengasbussen die na verloop van tijd vervangen worden door zero emissie voertuigen.

Afvalwater

PitPoint is verantwoordelijk voor de levering van het groengas en heeft hiervoor onder andere een nieuw tankstation in Den Hoorn gebouwd. Het gebruikte groengas is onder andere afkomstig van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder in Den Hoorn. Deze installatie produceert groengas uit afvalwater.

Wim Kurver, CEO van EBS: “We werken al langer samen met PitPoint als partner in de transitie naar emissievrij ov. PitPoint steekt echt haar nek uit om een goede service te leveren en dat waardeer ik. Gezamenlijk zetten we in de regio Haaglanden streek zo een belangrijke stap voorwaarts naar een emissievrije vloot.”

Advanced bio fuel

Het groengas wordt beschikbaar gesteld op drie tanklocaties in Zoetermeer, Den Haag en in Den Hoorn. Jan Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales van PitPoint, zegt hierover: “Wij zijn ontzettend trots dat we EBS ook in deze regio kunnen helpen met het realiseren van schoon openbaar vervoer. Groengas is een advanced bio fuel en levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Reactie achterlaten