Aanpassingen dienstregeling door Coronavirus

Per maandag 23 maart rijdt wegens het Coronavirus in heel Nederland veel minder openbaar vervoer. Ook in Zoetermeer wordt er flink geschrapt. Deze maatregelen duren tot nader order.

Voor alle buslijnen geldt dat reizigers achterin moeten instappen. De voordeur blijft dicht op de chauffeur te beschermen tegen infectie. Bij kaartcontrole worden reizigers gevraagd hun kaart zelf tegen de controleapparatuur te houden.

HTM-lijnen 3 en 4

Deze lijnen rijden de doordeweeks overdag eens in de twintig minuten. Op het gezamenlijke deel betekent dit een tien-minutendienst. ’s Avonds en in het weekend rijden ze elk half uur. Al eerder is de frequentie per lijn teruggebracht naar elk kwartier.

De deuren van de tram open vanzelf, zodat de deurknop niet aangeraakt hoeft te worden.

RET-lijnen 170 en 173

De beide buslijnen rijden nog maar elk half uur, de hele week. In de spits wordt er elk kwartier gereden.

EBS-lijnen

De lijnen 30 Zoetermeer – Rijswijk – Naaldwijk, 70 Centrum West – Noordhove en 455 Zoetermeer – Delft rijden in de spits elk kwartier in plaats van elke tien minuten.

Lijn 50 rijdt alleen nog in de spitsuren.

Arriva-lijnen

Geen wijzigigen bekend. Waarschijnlijk wel lagere frequenties op lijn 400 Zoetermeer – Leiden.

HTM-nachtbus N6 en Arriva-nachtbus 800

Rijden niet.

Trein
Vanaf zaterdag 21 maart rijdt NS een zeer uitgeklede dienstregeling. Op de Zoetermeerse stations stopt per richting nog maar eens in het halve uur een trein. In het grootste deel van Nederland rijden geen intercity’s meer.

Reactie achterlaten