Nieuwe vervoerplannen 2021

Tram 3 HTM Zoetermeer – Den Haag

In Den Haag gaat lijn 3 in de middag een uur eerder over naar de spitsdienstregeling. Daarmee rijden de ritten vanuit Zoetermeer tot aan het De Savornin Lohmanplein. Ook duurt de middagspits een halfuur langer.

Tram 4 HTM Zoetermeer – Den Haag

Ook lijn 4 begint uur eerder met de middagspits. Tussen 15:00 en 18:00 rijden de extra ritten tussen station Lansingerland-Zoetermeer en Monstersestraat in Den Haag.

Bus 50 Zoetermeer – Rijswijk

Deze bus rijdt voortaan alleen nog in de spitsuren, en dat twee keer per uur. De ritten in de daluren vervallen wegens een te lage bezetting.

Bus 71/72 Centrum West – Rokkeveen

De huidige ringlijn wordt geknipt. De route via de Afrikaweg en Rokkeveen blijft behouden. Na de Kleurlaan rijdt de bus naar station Lansingerland – Zoetermeer.

De lijn gaat de hele week elk half uur rijden. De dienstregeling wordt afgestemd op de treintijden op station Lansingerland-Zoetermeer.

Het traject door het oude Dorp en het Stadshart vervalt wegens te weinig reizigers. Hier rijdt (voorlopig) nog lijn 73.

Bus 73 Centrum West – station Lansingerland-Zoetermeer

Heeft vooralsnog weinig reizigers, maar dat leidt nog niet tot wijzigingsvoorstellen. De bus gaat ook op zondag rijden, en rijdt voortaan met elektrische bussen.

Bus 74 Centrum West – Lansinghage

Vervalt. EBS stelt dat er voldoende alternatieven zijn, waaronder lijn 170 van RET. Voor de sociale werkplaats op bedrijventerrein Lansinghage komt maatwerk.

Bus 170 Zoetermeer – Rodenrijs

Op vrijdag- en zaterdagavond rijdt bus 170 een uur langer door, in aansluiting op de extra metro’s op metrostation Rodenrijs.

Bus 455 Zoetermeer – Delft

EBS onderzoekt samen met de gemeenten het opheffen van een aantal haltes om de lijn te versnellen. Een aantal andere haltes zal een opwaardering krijgen.

B10 Rotterdam – Bergschenhoek

Deze nachtbus wordt mogelijk verlengd tot in Zoetermeer. Hierover komt later duidelijkheid.

Arriva

Van Arriva zijn nog geen plannen bekend.

Reactie achterlaten