Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op station Zoetermeer

Hoe vaak heb jij op een leeg perron gestaan? Wachtende op een trein die misschien nooit meer komen gaat. In jouw beleving natuurlijk veel te vaak, maar wat als je naar het grotere plaatje kijkt? RTL Nieuws en Vertraagd.com zochten uit hoeveel procent van alle treinen nu écht op tijd rijdt.

Goed om te weten: er is gekeken naar alle treinen die reden of moesten rijden tussen 9 december 2018 en 2 december 2019. Volgens dit onderzoek gelden treinen als ‘te laat’ bij vijf minuten of meer vertraging of als ze zijn uitgevallen.

Zoetermeer op nummer 189

Wat blijkt? Zoetermeerders mogen echt niet klagen. Station Zoetermeer staat op plek 189 van de 393. Dit lijkt wellicht niet zo’n hoge plek maar het blijkt dat dit jaar 95,9% van alle treinen op tijd wegreden van het station. In 2016 stonden we nog op plek nummer 224. Niet alles liep als een trein: 2,1% was vertraagd en 2% van alle treinen op Zoetermeer viel zelfs uit. Station Zoetermeer Oost staat in de ranglijst op plek 192 en Lansingerland-Zoetermeer op plek nummer 172.

Beste en slechtste stations van Nederland

Daarnaast keken we naar de braveriken en de boefjes van de klas. De top drie ziet er als volgt uit:

1. Station Sneek – maar liefst 98,9% reed op tijd
2. Koudum-Molkwerum – 98.9%
3. Sneek Noord – 98.8%

Reizigers die in de trein stappen op Eygelshoven Markt, Breda en Eijsden hebben het meeste pech. Deze stations staan onderaan de ranglijst:

391. Eijsden – 88.7%
392. Breda – 88.3%
393. Eygelshoven Markt – 85.1%

Meer weten? Bekijk hier de volledige ranglijst.

InfoPlus

Deze cijfers zijn tot stand gekomen door InfoPlus, een systeem van NS en ProRail dat gebruikt wordt voor het tonen van reisinformatie op het station en perron. Voor dit onderzoek is gekeken naar alle treinen die het afgelopen jaar reden of moesten rijden. En dat zijn er nogal wat: op de 393 stations zijn bijna 33 miljoen treinen aangekomen en vertrokken.


Bron: indebuurt.nl, 10 december 2019

Reactie achterlaten