Tramlijn 34 in Zoetermeer

Per 31 augustus wijzigt op een aantal punten de dienstregeling van HTM. Voorheen werden tramlijnen 3 en 4 in de spitsuren versterkt met korte ritten van lijn 4 tot en met Monstersestraat.

Deze extra ritten zijn in Den Haag gekoppeld aan extra ritten op lijn 3 naar De Savornin Lohmanplein. Deze ritten rijden voortaan onder lijnnummer 34, en rijden van ’s ochtends vroeg tot de vroege avond. Dus ook tussen de spitsen door, overdag, rijden er achttien trams per uur tussen Zoetermeer en het Haagse centrum.

Er worden geen gekoppelde trams meer ingezet.

Deze dienstregeling werd al op proef gereden in de vakantiedienstregeling. HTM kiest voor deze dienstregeling vanwege de door Corona afgenomen vraag in de spits, en de wens om afstand te kunnen houden in de voertuigen. Dat leidt tot minder voertuigen in de spits, en juist meer daar buiten.

Reactie achterlaten