Bus in plaats van Sprinter in zomer 2006

Reizigers op de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn zijn in de zomer van 2006 aangewezen op bussen. Bijna anderhalve maand zal het dan niet mogelijk zijn dat er over de trac├ęs wordt gereden, omdat die baanvakken vanaf begin juli 2006 worden onderworpen aan uitgebreide tests. Die onderzoeken zijn nodig vanwege de komst van de nieuwe lightrailvoertuigen. Deze snelle blauwe trams vervangen vanaf 2006 de oude Sprinter. Op de Zoetermeer Stadslijn gaan de sneltramlijnen 3 en 6 rijden die Zoetermeer een directe verbinding geven met de Haagse Grote Marktstraat. De Sprinter heeft zijn eindpunt niet meer op het Centraal Station maar zal doorrijden in Den Haag. Wanneer de Sprinter er precies uit gaat is nog niet bekend. Volgens de planning moet dat ‘ergens’ tussen 20 mei en 1 juli 2006 gaan gebeuren.

Reactie achterlaten