Aanrijding kind bij Nootdorp legt de Goudse lijn stil

NOS-teletekst donderdag 10 juni 2004, 09:53

Den Haag Centraal – Utrecht

Door een aanrijding rijden er tussen Zoetermeer en Voorburg geen treinen.

Vertraging: 30-60 minuten.

Reisadvies:

* Doorgaande reizigers tussen Den Haag Centraal en Gouda kunnen omreizen via Zoetermeer Stadslijn.

* Doorgaande reizigers tussen Utrecht en Den Haag Centraal kunnen omreizen via Rotterdam Centraal.

Prognose:

Deze situatie duurt naar verwachting tot circa 11.00 uur

Opmerking ZOV

De aanrijding betrof een 12-jarige jongen die omstreeks 08:15 bij de overweg Veenweg bij Nootdorp door een trein werd gegrepen. Vermoedelijk stak hij na de passage van een trein het spoor over, zonder een tweede trein uit de andere richting gezien te hebben. De technische recherche is enige tijd bezig geweest voor onderzoek. De dagen na het ongeval was er een kleine gedenkplaats op de bouwplaats naast de toen nog twee-sporige spoorbaan (huidige locatie middensporen) voor klasgenoten en familie. Dit betrof een bouwhek waarin bloemen in hingen en tekeningen opgehangen konden worden.

De overweg heeft al voor veel problemen gezorgd. Dit dodelijke ongeval werd vooraf gegaan door een tweetal bussen zonder menselijk leed, en dat allemaal tijdens de werkzaaheden in verband met de spoorverdubbeling en de aanleg van een fietstunnel.

Reactie achterlaten