Sprinter-film tijdens Dag van de Architectuur

Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag twee juli krijgt ook de Sprinter aandacht. Hieronder een citaat van de organisatie-site

Film Variomatic

In het kantoor van Centrum West-Spazio kunt u de film Variomatic bekijken. De film is uit de Zoetermeerlijn (de sprinter) gemaakt. Via twee schermen ziet u zowel de linker- als de rechterkant van de lijn. U reist letterlijk mee en u stopt op alle stations. U ziet de wisselende uitzichten op het verglijdende landschap en op de architectuur. Soms eentonig, dan weer duizelingwekkend. Het betreft een doorlopende voorstelling.

0 antwoorden op “Sprinter-film tijdens Dag van de Architectuur”

 1. Jan van Batenburg2011-08-29 om 00:00Beantwoorden

  Ik ben van de werkgroep Bewegend beeld en geluid van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. Wij zijn bezig met een film over de geschiedenis van de Sprinter (Zoetermeerlijn).
  En daarom zou ik de film variomatic graag willen zien. Misschien zijn een aantal beelden bruikbaar voor de film die wij aan het maken zijn.

 2. Maarten2011-08-29 om 00:00Beantwoorden

  Beste bijna-naamgenoot,

  Ik vrees dat ik niet weet en ook niet meer kan achterhalen van wie de Variomatic-film was. Wellicht kunt u bij de gemeente informeren wie in 2005 de Dag van de Architectuur organiseerde, en van daar uit de zoektocht naar de Variomatic verder voortzetten?
  Succes!

  PS. Ik zal de film die het Historisch Genootschap maakt t.z.t. zeker bezoeken/bekijken!

  Met vriendelijke groeten,

  Maarten Batenburg
  http://www.zoetermeerov.nl

Reactie achterlaten