NS vraagt hulp politie voor grapjas

De politie heeft gistermiddag op het station Centrum West een 40-jarige Zoetermeer aangehouden, die een conducteur voor de gek had gehouden. De grap kwam hem achteraf duur te staan.

Bij het natrekken van zijn gegevens kwam de politie erachter, dat hij in het opsporingsregister stond en nog een boete moest betalen van zestig euro. De betrokken conducteur had de man in de trein diverse keren om zijn plaatsbewijs gevraagd. De Zoetermeerder suggereerde dat hij geen kaartje bij zich had. Toen de spoorwegbeambte zijn gegevens opnam zodat hij later alsnog zou kunnen betalen, haalde de man zijn kaartje te voorschijn. De conducteur vond hem zo lastig dat hij de hulp inriep van de politie. De man vertelde de gealarmeerde agenten dat hij een grap had uitgehaald.

Reactie achterlaten