Rover steunt verkoop treinkaartjes bij kiosk

De wens van Kamber Yoncali, kioskhouder op de Mandelabrug, om ook treinkaartjes te verkopen en fietsen te bewaken, kan rekenen op de steun van de reizigersorganisatie Rover en van reizigers zelf.

Rover wil zich bij de NS sterk maken voor het voorstel van Yoncali. “Het zint ons niet dat de openingstijden van het NS-loket steeds verder worden bekort. Eerst was het loket nog tot 18 uur open. Daarna werd het, dacht ik, 15 uur en nu is het al 14 uur. Dat is wel erg weinig service voor zo’n groot station. Daar komt nog bij dat de NS bij mijn weten per 1 januari ook geen strippenkaarten meer verkoopt”, zegt Eugène Verwiel van Rover-Zoetermeer.

Hij wil zich eerst tot de NS wenden. “Maar ook het idee voor een bewaakte fietsenstalling ondersteunen we.” Ook veel NS-reizigers steunen het voorstel van kioskhouder Yoncali leidt dat af uit de talloze reacties die hij heeft ontvangen op een artikel in de Haagsche Courant van zaterdag. Daarin stond dat reizigers na twee uur ’s middags niet meer terecht kunnen bij het NS-loket op de Mandelabrug bij station Zoetermeer. Die mensenn zijn dan voor een kaartje aangewezen op een van de automaten die volgens Yoncali nogal eens defect zijn. Bovendien heeft niet iedereen een pinpas of gepast geld bij zich om een kaartje uit een van de automaten te halen. Die reizigers komen dan vaak de kiosk in om geld te wisselen.

Als het NS-loket sluit gaat ook het ernaast gelegen openbaar toilt van de NS dicht. Reizigers met hoge nood doen in dat geval meestal een beroep op Yoncali om van zijn toilet gebruik te mogen maken. Yoncali wil dan ook het beheer van het openbaar toilet op zich nemen. Hij heeft de NS maanden geleden om toestemming gevraagd, maar wacht nog steeds op antwoord.

De meeste bijval kreeg de kioskhouder echter voor zijn voorstel om de fietsenstalling op het Plein van de Verenigde Naties te bewaken. Er worden, stelde hij in het artikel, wekelijks tientallen fietsen gestolen. Yoncali: “Ik heb heel veel positieve reacties ontvangen. Een meneer uit Palenstein wilde zelfs een handtekeningenactie beginnen om de NS en de gemeente Zoetermeer over de streep te trekken. Iemand anders zei, dat het tijd werd dan de NS wakker wordt geschud.”

Reactie achterlaten