Voorkeur voor zitbankje in abri’s Centrum West

Onlangs is het abri-project afgerond. Alle oude en afgeschreven abri’s zijn vervangen en bij veel bushaltes zijn nieuwe abri’s bijgeplaatst. Er zijn zoveel mogelijk brede abri’s geplaatst, die uitgerust zijn met een zitbankje. Waar onvoldoende ruimte beschikbaar is, zijn smalle abri’s geplaatst. In deze smalle abri’s is geen ruimte voor een zitbankje. Om toch aan zoveel mogelijk reizigers beschutting te kunnen bieden heeft de leverancier van deze bushokjes als standaard oplossing gekozen voor een leunsteun in plaats van een bankje.

Omdat veel oudere reizigers klagen over deze leunsteun, heeft de gemeente de leverancier verzocht alsnog een bankje aan te brengen. Het is onduidelijk of dit mogelijk is, omdat de standaardconstructie van de abri aangepast moet worden. Voor de reizigers op Centrum-West zijn voorlopig drie banken geplaatst naast de gele portocabins van Connexxion.

Reactie achterlaten