Aanleg spoorviaduct: omleiding lijn 50

Van woensdag 10 augustus, 7.00 uur tot en met vrijdag 23 september, 17.00 uur is de Akkerdreef in de wijk Seghwaert, ter hoogte van de Spruitkoolakker, Peulenakker en Peterselieakker, afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting houdt verband met de aanleg van het viaduct voor de Oosterheemlijn, het nieuwe deel van RandstadRail. Automobilisten worden ter plaatse door middel van borden geïnformeerd. Door de Oosterheemlijn is In september 2006 de wijk Oosterheem ook via het spoor te bereiken.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting geldt de volgende omleidingsroute.

Aan de noordzijde loopt de omleiding via de Ruimtebaan, Lommerbaan en Aziëweg richting Wallendreef. Aan de zuidzijde via de Australiëweg, Aziëweg naar de Wallendreef.

Voetgangers, (brom)fietsers en hulpdiensten

De voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van de aangepaste doorgang aan de Maïsakker. Bromfietsers mogen alleen tijdens de afsluiting van de Akkerdreef hiervan gebruik maken. Voor de hulpdiensten geldt een speciale route ter hoogte van de Maïsakker.

Akkerpad

De bouw van de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers aan het Akkerpad is eind juli gereed. Met name de afbouw van het viaduct aan de Ruimtebaan geeft nog enige overlast voor het verkeer. Hier blijft wel altijd één rijbaan open voor het verkeer.

Bus

Bus 50 (Zoetermeer – Rijswijk v.v.) rijdt tijdens de afsluiting een andere route. De bushaltes bij het winkelcentrum Seghwaert worden verplaatst naar de Ruimtebaan. Busreizigers vinden de gewijzigde opstapplaatsen op het bord bij de bushaltes. Zij kunnen voor informatie ook bellen met de
afdeling Klantenservice van Connexxion, telefoon 0900 – 266 6399.

Informatie

Vragen, meldingen of klachten kunnen, tijdens kantooruren, worden doorgegeven aan Lida Rietveld, projectvoorlichter RandstadRail, telefoon 070 – 313 1516. Of per e-mail gezonden aan: haaglanden @ randstadrail . nl. Meer informatie is ook te vinden op www.randstadrail.nl.

Connexxion-informatie

Omleiding lijn 50 Zoetermeer – Rijswijk

Richting lijn: beide richtingen

Daggeldigheid: ma/di/wo/do/vr

Periode: 10-08-2005 – 23-09-2005

Aard: Omleiding

Oorzaak: werkzaamheden

Gevolg: vervallen haltes

Maatregel: rijden via omweg

Vervallen halte: Tochtpad

Vervallen halte: Muizenweide

Vervallen halte: Wallendreef

Vervangende halte: Surfpad

De passagiers worden verwezen naar de halte Lommerbaan en het Surfpad

Toelichting: De halte Lommerbaan is in 5 min. lopen te bereiken via het Tochtpad

Reactie achterlaten