Busstation Centrum West vergroot

Het busstation Centrum West is uitgebreid met acht extra opstelplekken voor bussen.
Al snel na de oplevering van het nieuwe busstation zo’n drie jaar geleden bleek de beschikbare ruimte ontoereikend. Dit kwam vooral door de toename van extra spitsbussen en het opstellen van bussen die tijdelijk buiten dienst zijn. Voor de nieuwe extra opstelplekken is ruimte gevonden onder de Afrikaweg. Om hinder voor de lijnbussen te voorkomen, vertrekken de touringcars van vakantiereizen en dagtochten ook vanaf deze nieuwe opstelplekken. Er is een speciaal perron gemaakt, waar genoeg ruimte aanwezig is om, overdekt en goed verlicht, met bagage te wachten. De tijdelijke opstelplekken langs de Afrikaweg zijn inmiddels weggehaald.

Ook is inmiddels besloten om een aantal zogenaamde leunsteunen in de abri’s te vervangen door bankjes. Over de leunsteunen zijn een aantal klachten binnengekomen, zodat de gemeente de leverancier van de abri’s opdracht heeft gegeven voor de vervanging. Voor het eind van het jaar worden de bankjes geplaatst.

Reactie achterlaten