OV-fiets is nu ook te huur in Zoetermeer

De OV-fiets, de huurfiets in het openbaar vervoer, is nu ook te krijgen bij halte Stadhuis. Dat is vooral interessant voor treinreizigers die aankomen op het station en een paar kilometer verderop hun eindbestemming hebben.

De nieuwe huurlocatie is het markante Fietspaviljoen Noordwaarts aan de Europaweg 51, op ongeveer 150 meter lopen van het station Stadhuis.

Een OV-fiets huren kan binnen een minuut met een geschikt gemaakte NS-kaart of een speciaal OV-fietspasje. Aanmelden kan via de website www.OV-fiets.nl. Een OV-fiets kost 2,75 euro per periode van twintig uur. Dat is ongeveer hetzelfde tarief als voor twee busritten. Betalen van de OV-fiets gaat automatisch: achteraf per incasso. Dus niet wachten, geen borg betalen, geen formulier invullen en geen legitimatie tonen, maar genieten van de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Met de OV-fiets heb je overal een fiets.

De landelijke OV-fiets groeit als kool: het gebruik verdrievoudigde vorig jaar van 33.000 naar 100.000 ritten. Dit jaar koerst OV-fiets af op een verdubbeling naar 200.000 ritten. Er zijn 20.000 pashouders die samen 15.000 ritten per maand maken. Zij kunnen al bij 84 stations OV-fietsen huren. Begin 2004 waren dat er nog 52.

Reactie achterlaten