Zoetermeerse Krakeling krijgt al in zomer 2006 nieuwe sporen

Het dagelijks bestuur van het stadsgewest Haaglanden heeft besloten de sporen van de Zoetermeerlijn in één keer te vervangen. De vervanging was oorspronkelijk gepland voor de periode 2010 – 2012. Hiermee wordt voorkomen dat de reiziger in de eerste jaren dat RandstadRail rijdt, regelmatig geconfronteerd wordt met een reeks buitendienststellingen vanwege spooronderhoud. Het gaat in totaal om 2 x 18 kilometer spoor.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd tijdens de treinvrije periode in de zomer van 2006. Tijdens deze zogenaamde test- en proeffase vinden de laatste werkzaamheden aan de haltes plaats en worden de nieuwe voertuigen getest. Deze periode loopt nu van 3 juni tot 3 september 2006. Het stadsgewest Haaglanden heeft inmiddels afspraken gemaakt met NS, HTM en Connexxion over het vervangend vervoer tijdens deze periode. Zo zullen er extra treinen rijden tussen NS-station Zoetermeer en Den Haag Centraal. Ook komen er tijdelijk extra buslijnen van en naar alle delen van Zoetermeer, Pijnacker en de B-driehoek.

Eind 2005 start een intensieve voorlichtingscampagne voor de reiziger.

Zoals gepland gaat vanaf 3 september 2006 RandstadRail rijden tussen Zoetermeer – Den Haag centrum en Rotterdam Hofplein – Den Haag Centraal. In verband met de gefaseerde levering van nieuwe voertuigen, rijdt RandstadRail vanuit Zoetermeer nog niet door naar Den Haag Zuidwest. Op 10 december 2006 gaat de volledige dienstregeling van RandstadRail van start.

Reactie achterlaten