Rover woedend op NS over slechte informatie

De lokale afdeling van de reizigersorganisatie Rover is des duivels over de slechte informatie van ProRail over de komende werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Den Haag.

Door die werkzaamheden rijden er van morgen tot 14 augustus minder treinen op het traject. Er is geen overleg over geweest met Rover. Bovendien zijn de werkzaamheden ook op werkdagen wat zeer ongebruikelijk wordt genoemd. Vooral voor de Gouwenaars die op Gouda-Goverwelle op de trein stappen, zal sprake zijn van een extreme vertraging en veel overstappen, aldus Rover.

De slechte informatie van de Nederlandse Spoorwegen is voor Rover aanleiding geweest A4’tjes op te hangen bij het station Goverwelle. Een aantal bleek gisterochtend al weer verwijderd. Boze opzet is daarbij niet aan de orde. Rover vermoedt dat reizigers de informatie over de alternatieve reisroutes gewoon hebben meegenomen om bij de hand te hebben.

De werkzaamheden aan het spoor zijn dinsdag bekendgemaakt. De informatie is te laat gekomen. Bovendien is de informatie te summier en slecht, aldus Rover. Het meest steekt nog dat ergeen overleg is geweest, terwijl de werkzaamheden anders dan gewoonlijk ook op werkdagen is. Rover zegt het vreemd te vinden dat de NS geen rechtstreekse pendelbussen inzet tussen de stations Gouda en Gouda-Goverwelle. Vooral de reizigers uit Goverwelle moeten niet vergeten worden, vindt de organisatie. Hun rechtstreekse stoptreinen komen allemaal te vervallen en zij zijn dus gedwongen over te stappen op station Gouda.

Hierdoor moeten zij langer wachten, op een trein die vervolgens ook nog omrijdt, zegt de reizigersorganisatie. Het zou gemakkelijker en sneller zijn, aldus Rover, een alternatieve busverbinding in te zetten. Juist in de vakantieperiode zou dit een behoorlijke verkorting kunnen
betekenen ten opzichte van de omgeleide trein, omdat er weinig files zijn. De omgeleide trein moet ook blijven bestaan, omdat het niet voor iedereen handig of mogelijk is op een bus over te stappen, zo wordt gezegd.

Volgens de NS is het niet zo dat er helemaal geen treinen rijden tussen Gouda en Gouda Goverwelle. De stoptrein naar en van Utrecht rijdt gewoon, evenals de stoptrein Rotterdam – Amsterdam. Alleen de rechtstreekse stoptrein naar Den Haag die in Gouda Goverwelle begint, valt uit. Dat betekent overstappen in Gouda. Daartegenover staat dat in Gouda de Intercity’s naar Den Haag, die omrijden via Rotterdam, ook in Gouda stoppen. Niet iedereen kan op maat bediend worden.

De NS zegt voorrang gegeven te hebben aan de grootste groep reizigers die op de grote stations instappen: Utrecht, Gouda en Den Haag.

Of er wel of niet overleg is gevoerd met Rover, kon gisteren niet worden achterhaald. Als er overleg is geweest, moet dat al enkele maanden geleden geleden zijn gebeurd, gelet op gelijksoortige gesprekken in het vervoersgebied Den Haag in april, aldus de NS.

Reactie achterlaten