BAM bouwt sporen Zoetermeerlijn

Bouwbedrijf BAM heeft een miljoenenorder binnengekregen om de sporen van de Zoetermeerlijn om te bouwen. Het Stadsgewest Haaglanden heeft daar met BAM een akkoord over bereikt. Het gaat om bijna 29 kilometer treinspoor dat moet worden vervangen door nieuwe sporen voorlightrailvoertuigen. De operatie is nodig voor de RandstadRail die in september volgend jaar zou moeten rijden. De werkzaamheden aan de Zoetermeerlijn staan gepland voor komende zomer. De opdracht levert BAM meer dan 11 miljoen euro op.

Eerdere opdrachten

Eerder ontving BAM Rail in combinatie met Siemens opdracht voor aanpassing van beveiligingssystemen op de Zoetermeer- en de Hofpleinlijn. Voor RandstadRail bouwt BAM verder een remise in Den Haag, het OV-platform in station Den Haag Centraal en de Oosterheemlijn.

Reactie achterlaten