Week van de Vooruitgang: promotie van het OV

Promotors van vooruitgang

In de week van 17 t/m 22 september 2005 kunnen de inwoners van Zoetermeer meedoen aan allerlei gezellige, sportieve en informatieve loop- en fietsactiviteiten. Deze Week van de Vooruitgang is een landelijke actieweek, bedoeld om te lopen, fietsen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren en de auto wat vaker te laten staan. Monique Hakkenes, wekzaam bij de afdeling milieu van de gemeente Zoetermeer: “Vorig jaar was er zoveel belangstelling dat het aantal activiteiten dit jaar is uitgebreid. De auto laten staan is gemakkerlijker dan men denkt. Met de nieuwe RandstadRail en de steeds comfortabelere bussen krijgt Zoetermeer een erg goed alternatief voor de auto als het gaat om vervoer!” En dan zijn gezondheid, brandstofkosten en milieu nog buiten beschouwing gelaten. Redenen genoeg om mee te doen met een van de activiteiten die tijdens de ‘week’ overal op stapel staan. Het volledige programma is te vinden op www.zoetermeer.nl onder de link: ‘actueel’.

Vooruit: RandstadRail

Het project RandstadRail wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van stadsgewest Haaglanden en bestuur Stadsregio Rotterdam. De sporen die gebruikt worden voor RandstadRail worden ontvlochten van de infrastructuur voor het hoofdspoorwegnet. In opdracht van het projectbureau Haaglanden werkt ProRail aan deze ontvlechting. Daarnaast verzorgt ProRail de aanleg van de overige infrastructuur. De komst van RandstadRail betekent een goede verbetering voor Zoetermeer. Zo krijgt Zoetermeer een rechtstreekse verbinding met het centrum van Den Haag en Den Haag-Zuidwest. De reistijd naar Rotterdam wordt aanzienlijk korter door een overstap op halte Leidschenveen. De snelle busverbinding tussen Zoetermeer en Rodenrijd (ZoRo-bus) zorgt eveneens voor een kortere reistijd. De vinex-locatie Oosterheem krijgt een goede railvebinding met Den Haag via een 3,5 kilometer nieuw aan te leggen spoor, de Oosterheemlijn. Op zaterdag zullen HTM, RandstadRail en Connexxion zich in de Dorpsstraat presenteren. Lida Rietveld, projectvoorlichter van de Prjectorganisatie RandstadRail: “Bij ons presentatieteam is zaterdag ook Astrid Visser, de vertegenwoordigster van het Gehandicapten Platform Zoetermeer aanwezig. Het platform heeft een belangrijke klankbordfunctie. Hun expertise is voor de ontwikkeling van de RandstadRail van groot belang”. Lida is druk bezig met het ophangen van inzichtelijke informatiematriaal in de al van het Stadhuis. “Het is belangrijk dat de mensen een goed beeld krijgen van wat er allemaal wordt uitgevoerd”, vertelt Lida. “Alle bestaande sprinterstations worden aan de nieuwe situatie aangepast en dat betekent nogal wat voor de inwoners”.

Aanvulling ZoetermeerOV

Ook Connexxion was in de Dorpstraat aanwezig met een stadsbus ter promotie van het busvervoer

Reactie achterlaten