NS tevreden over verloop paasweekeinde zonder Sprinters

door Henk Sepers

Het tijdelijk schrappen van de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn, wegens werkzaamheden voor RandstadRail, heeft het Paasweekeinde niet tot noemenswaardige problemen geleid. Dat liet een woordvoerder van de NS gisteren weten. “Alles is volgens plan verlopen.” De Sprinters op beide lijnen werden vervangen door bussen, een situatie die nog tot en met zondag duurt.

Onder de reizigers en het buspersoneel zijn de reacties zaterdagmorgen minder enthousiast. “Ze weten ons elke keer weer te verrassen,” zegt Marjolein van Dam verontwaardigd. “Dit keer wist ik wel dat er geen treinen rijden, maar nu vertrekken de bussen weer van een andere plaats dan de vorige keer.” Buschauffeur Aat de Vos is het met haar eens: “Op station Driemanspolder is het een chaos. De mensen worden aan hun lot overgelaten. Ik heb geen idee waar ik mijn bus moet neerzetten.” De Vos, die twee ritjes tussen Driemanspolder en Centrum West heeft gemaakt, staat met zijn bus aan de Rokkeveense kant klaar voor een tochtje via Pijnacker, Berkel en Rodenrijs naar Rotterdam en terug. “Hier is het veel beter geregeld,” meent hij. “Mensen van het spoor vangen de reizigers op en vertellen ze waar ze moeten zijn.” De buschauffeur houdt zijn hart vast voor de komende dagen als het op de Klapwijkseweg tussen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs naar verwachting erg druk zal zijn. “Dan staat de bus in dezelfde file als alle automobilisten.”

Medewerkers van het ‘Proces Bijzondere Taken Den Haag’, die namens de NS de reizigers begeleiden, zien de huidige treinloze periode op de Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn vooral als een leermoment voor medio dit jaar. Dan wordt er maandenlang niet gereden op deze lijnen.

Reactie achterlaten