Tot oktober geen tramverkeer Krakeling

Een groot deel van de Zoetermeerse treinreizigers blijft ook in september en oktober verstoken van sneltrams op de Zoetermeer Stadslijn. Vanaf 3 september gaat alleen de nieuwe lijn 4 van RandstadRail rijden via de stations Voorweg, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert naar
Oosterheem. De andere Sprinterstations in Zoetermeer zijn tot 29 oktober aangewezen op vervangend busvervoer.

De vertraging wordt volgens het stadsgewest Haaglanden veroorzaakt door onder meer de complexiteit van de spoorvervanging. “Het vervangen van de oude treinsporen is een intensieve klus,” legt een woordvoerder van Haaglanden uit. “Bovendien worden de nieuwe RandstadRail-voertuigen gefaseerd aangeleverd. Het duurt even voordat ze allemaal inzetbaar zijn.”

Op 2 juni rijdt de laatste Sprinter over de Zoetermeer Stadslijn. Vanaf 3 juni worden vervangende bussen ingezet die de stations binnen Zoetermeer met elkaar verbinden. Haaglanden onderzoekt de inzet van bussen in de periode van 3 september tot 29 oktober. Volgens Haaglanden zal de overlast
voor Zoetermeerders meeevallen. “De noordelijke stations van de nieuwe lijn 4 – die wél rijdt vanaf 3 september – zoals Palenstein en Seghwaert, behoren tot de haltes met de meeste reizigers.”

Wie na 2 juni gebruik wil maken van de vervangende bussen heeft puntenkaarten nodig. De vervoersbewijzen zijn vanaf deze week onder meer te verkrijgen bij de postkantoren, postagentschappen en TPG-servicepunten in de stad. Een kaart met tien punten kost tien euro. Een korte reis binnen Zoetermeer kost één punt, naar Den Haag twee punten. De NS organiseert geen festiviteiten rond de laatste Sprinter, op de Hofpleinlijn wel. Daar laat men op Hemelvaartsdag historische treinen rijden. De Hofpleinlijn, die er ook na 2 juni uitgaat, was in 1908 de eerste elektrische treinlijn in Nederland.

0 antwoorden op “Tot oktober geen tramverkeer Krakeling”

 1. Marc2006-06-02 om 00:00Beantwoorden

  goedenavond op de laatst avond van de Sprinter. Ik vraag me af waar de Sprinterstellen nu voor gebruikt gaan worden. Met name de eerste reeks van 12, die zonder “balg” tussen de treinbakken, waren speciaal voor de stadslijn gemaakt. Wat gaat NS met deze Citypendels doen ?

 2. Maarten Batenburg2006-06-05 om 00:00Beantwoorden

  Beste Marc,

  Bedankt voor je reactie cq vraag.

  Deze worden de komende drie maanden sowieso deels ingezet voor de extra treinen op de Goudse lijn. Daarnaast zal de rest waarschijnlijk gaan rijden op de spitstreinen Gouda – Leiden, en rond Amsterdam. Wat klein grutwerkzaamheden dus :-/
  Of er onderscheid gemaakt zal worden tussen de zogenaamde lage Sprinters en hoge Sprinters, weet ik niet.
  Gelukkig gaan ze nog niet naar de schroothoop, waarvan overigens aanhankelijk wel sprake van zou zijn geweest.

Reactie achterlaten