Gratis fietsenstallingen bij station Zoetermeer

Wie met de fiets naar het dubbelstation Zoetermeer-Driemanspolder reist kan zijn rijwiel er binnenkort gratis en bewaakt stallen. De gemeente Zoetermeer, ProRail en stadsgewest Haaglanden bereiden een plan voor dat voorziet in stallingen met 600 plaatsen. Aan de kant van Meerzicht, op het plein voor station Driemanspolder zijn 350 plekken voorzien. De huidige half verdiepte stalling roept bij veel gebruikers gevoelens van onveiligheid op. Door hier bewaking in te zetten hoopt de gemeente dat dat vermindert. Aan de andere kant van de A12, aan de Rokkeveense zijde van het dubbelstation Zoetermeer-Driemanspolder, komt een bewaakte stalling met 250 plaatsen.

Hiermee komt de gemeente reizigersorganisatie Rover, de Fietsersbond en Milieudefensie tegemoet. Die hadden juist deze week bij de gemeente Zoetermeer een voorstel voor gratis en bewaakte fietsenstallingen bij de Mandelabrug ingediend. De organisaties wijzen op het succes van de tijdelijke fietsenstalling bij het dubbelstation. Die wordt nu zeer intensief gebruikt, omdat hier het enige station is in Zoetermeer dat een rechtstreekse treinverbinding heeft met Den Haag. De Zoetermeer Stadslijn ligt er vanwege de aanleg van RandstadRail tot september uit.

De organisaties hopen dat er een einde komt aan de voortdurende fietsendiefstallen rond het dubbelstation. Ze pleiten voor een langdurige openstelling, net als op Centrum West waar de stalling niet alleen bewaakt en gratis is maar ook vanaf de eerste tot en met de laatste trein is geopend.

Aanvulling AD van woensdag 14 juni 2006: De stalling komt in beheer van Biesieklette, die nu ook al de drie bewaake stallingen in het Stadshart beheert. Bij Biesieklette zijn mensen in dienst die moeilijk aan een baan kunnen komen.

Reactie achterlaten