Vervangend vervoer Zoetermeer Stadslijn

Op zaterdag 3 juni start de ombouwfase van de Zoetermeer Stadslijn naar RandstadRail. In de zomermaanden wordt de bestaande Zoetermeer Stadslijn omgebouwd, al het spoor wordt vervangen en de nieuwe spoorlijn richting Oosterheem wordt gebouwd. Gedurende een aantal maanden rijden er geen NS-treinen meer, terwijl RandstadRail ook nog niet rijdt. Om ervoor te zorgen dat u ook in de zomermaanden gewoon op uw plaats van bestemming kunt komen, wordt er vervangend vervoer ingezet.

De snelste route naar Den Haag

De meeste mensen reizen van en naar Den Haag. Dit gaat in de ombouwfase het snelst met een overstap op station Driemanspolder. Hier vertrekt 4 tot 6 keer per uur een trein. Behalve de lijnen 1 t/m 4 rijden ook de lijnen 70, 75 en 76 vanaf Centrum West tijdelijk door naar station Driemanspolder. Vanuit Noordhove en Oosterheem komt daardoor de extra overstap bij Centrum West te vervallen.

Buslijn 5 is alleen bedoeld voor de bestemmingen Leidschendam, Voorburg en Laan NOI. Indien u met deze bus doorreist naar Den Haag Centraal dan bent u, in vergelijking met een overstap op de trein vanaf Zoetermeer/Driemanspolder, 15 tot 30 minuten langer onderweg.

Lijn 73 en Hofpleinlijn

Lijn 73 rijdt in de zomer niet, omdat lijn 2 exact dezelfde route rijdt. Op verzoek van diverse reizigers is besloten dat lijn 2 bij alle haltes van lijn 73 gaat stoppen. Dit betekent dat de bus dus ook stopt bij haltes die niet op de lijnennetkaart zijn aangegeven. Lijn 1, die in de tegenrichting rijdt, stopt uitsluitend bij de haltes nabij een station. Reist u naar een station langs de Hofpleinlijn, neemt u dan lijn 6, die vaak vertrekt vanaf Centrum West, of spitslijn 7.

Vervoersbewijzen

Voor het vervangend vervoer bestaan speciale vervoersbewijzen: de puntenkaarten. Binnen Zoetermeer stempelt u 1 punt. Reist u verder naar Den Haag, Rotterdam of tussengelegen haltes, dan stempelt u 2 punten. De grote puntenkaarten zijn te koop in de voorverkoop; 10 punten voor € 10,- (red. € 6,50) en 45 punten voor € 35,- (red. € 23,-). Het reductietarief geldt (alleen in de voorverkoop) voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, scholieren t/m 18 jaar en 65-plussers. Voorverkoopadressen zijn uitsluitend de loketten van Connexxion, HTM en RET (dus niet het NS loket), de speciale verkoopwagens van Connexxion bij Centrum West en Driemanspolder, postkantoren, postagentschappen en TPG-servicepunten. In de bus kunt u alleen puntenkaarten van 1 of 2 punten kopen. U betaalt in de bus voor 1 punt € 1,20 en voor 2 punten € 2,20. Reductiekaarten en grote puntenkaarten (10 of 45 punten) worden in de bus niet verkocht. De punten zijn geldig tot 30 september. Reist u uitsluitend per trein, dan kunt u gebruik blijven maken van de NS plaatsbewijzen, maar niet van de strippenkaart. De strippenkaart is wel geldig op alle bussen en het goedkoopst wanneer u binnen Zoetermeer blijft.

Start RandstadRail

Vanwege het vervangen van het spoor, de gefaseerde levering van de voertuigen en de veiligheid gaat RandstadRail gefaseerd van start. Op 3 september rijdt RandstadRail op de Oosterheemlijn en de Hofpleinlijn, vanaf 29 oktober ook op de Krakeling. Natuurlijk is er tot die tijd vervangend busvervoer voor de Krakeling. Op 10 december wordt RandstadRail (lijn 3) aangesloten op het Haagse tramnet en rijdt dan tot Loosduinen. Medio maart 2007 rijdt RandstadRail (lijn 4) naar de Uithof, eind 2008 tot Rotterdam CS. Dan vervalt station Hofplein.

Reactie achterlaten