Eerste RandstadRail voertuig in Oosterheem

Op spectaculaire wijze wordt het voertuig ter hoogte van de Olof Palmelaan in Zoetermeer Oosterheem in een speciaal gebouwde hijsconstructie, een soort grote kooi, geplaatst. Vervolgens wordt de kooi met 2 grote kranen op het 6 meter hoge viaduct van de Oosterheemlijn gehesen. Daar wordt het voertuig uit de kooi op het spoor geduwd.

Eerder dit jaar, op 2 maart, arriveerde het eerste RandstadRail-voertuig in Den Haag. Nu krijgt ook Zoetermeer ‘haar’ eerste voertuig. Medio juni zullen op dezelfde wijze nog 4 voertuigen in Oosterheem getakeld worden. Als alles volgens planning verloopt, start HTM 19 juni met de eerste proefritten in Oosterheem.

RandstadRail

RandstadRail wordt gefaseerd ingevoerd. Op 3 september start de eerste fase van RandstadRail en rijdt RandstadRail 4 op de Oosterheemlijn (Javalaan – centrum Den Haag).

29 oktober start de tweede fase en rijdt RandstadRail 3 vanaf Zoetermeer Centrum West via de Krakeling naar Den Haag centrum.

Op 10 december rijdt RandstadRail 3 verder naar Loosduinen. En tot slot zal medio maart 2007 RandstadRail 4 naar eindpunt De Uithof rijden. HTM is de exploitant voor RandstadRail 3 en 4, het Stadsgewest Haaglanden is de opdrachtgever.

Reactie achterlaten