Stadsbussen rijden langer door

Net als het vervangend busvervoer voor RandstadRail, blijven ook de reguliere stadsbussen van Connexxion in september volgens de huidige dienstregeling rijden in Zoetermeer en Leidschenveen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Stadsgewest Haaglanden, dat over dienstregelingen gaat.

Een aantal buslijnen zou vervallen of een andere route gaan rijden vanaf 3 september, de startdatum van RandstadRail. Omdat het spoor van dit nieuwe vervoersmiddel dan nog niet klaar is, blijft de huidige dienstregeling langer aan. Tot wanneer precies, is nog niet bekend.

Buslijn 40 rijdt straks alleen tussen Leidschenveen Houtkade en Leidschendam. Het deel tussen Houtkade en Zoetermeer komt te vervallen. Reizigers tussen Zoetermeer en Leidschenveen kunnen met RandstadRail op het nieuwe station Leidschenveen opstappen. Buslijn 42 tussen Den Haag Centraal en Leidschenveen verdwijnt.

Lijn 50, de snelle verbinding tussen Zoetermeer en Rijswijk, krijgt Centrum West als eindpunt. Het deel door Seghwaert komt te vervallen. Zodra RandstadRail vanaf Oosterheem gaat rijden, vervalt ook stadsbuslijn 76 door Zoetermeer.

De andere wijzigingen van de Zoetermeerse buslijnen gaan in met de nieuwe dienstregeling vanaf 10 december. Zo verdwijnen de stadslijnen 73 en 75 (naar Oosterheem). Hiervoor in de plaats komen de nieuwe lijnen 77 en 78. Lijn 77 wordt een woonwerklijn tussen Meerzicht en Centrum-West die ook de bedrijventerreinen Hoornerhage en Zoeterhage en Oosterheem gaat bedienen. Lijn 78 is volgens Connexxion bedoeld als recreatielijn en gaat Centrum-West verbinden met ‘recreatieve attractiepunten in Zoetermeer’.

Reactie achterlaten