Vanaf 10 september rijdt de Hofpleinlijn

Met ingang van 10 september a.s. zal een deel van het vervangend vervoer voor RandstadRail, het traject Nootdorp – Rotterdam Hofplein, alvast per spoor plaatsvinden. Dit verkort de reistijd met het vervangend vervoer op dit traject, waarmee het ongemak voor reizigers wordt beperkt.

In tegenstelling tot het traject rondom Zoetermeer ligt het traject Nootdorp – Rotterdam Hofplein redelijk geïsoleerd en is er weinig samenhang met andere onderdelen. Dit maakte het mogelijk op dit traject eerder de nodige veiligheidstesten uit te voeren, waardoor al vóór de start van RandstadRail tussen Nootdorp en Rotterdam Hofplein kan worden gereden met metrovoertuigen. De start van RandstadRail op de totale Hofpleinlijn en Zoetermeerlijn met een vertraging van enkele weken verandert hier niet door.

Wijzigingen vervangend vervoer Hofpleinlijn

Door het railvervoer tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp worden vanaf zondag 10 september buslijn 6 van Rotterdam naar Zoetermeer opgeheven en buslijn 7 van Rotterdam Centraal naar Den Haag Centraal sterk gewijzigd. Buslijn 7 gaat op werkdagen rijden van 07.00 uur tot 18.00 uur van Nootdorp naar Leidschendam-Voorburg, Voorburg ’t Loo en Laan van NOI in Den Haag. Er komt een nieuwe buslijn 8 die gaat rijden tussen Nootdorp en Den Haag Centraal.

Reizigers tussen Zoetermeer en Rotterdam kunnen tussen Zoetermeer en Pijnacker gebruik maken van buslijn 121. Vanaf station Pijnacker kunnen reizigers gebruik maken van het railvervoer. Het tariefsysteem voor het vervangend vervoer (de puntenkaarten) blijft ongewijzigd ook voor het traject Nootdorp – Rotterdam Hofplein.

Reactie achterlaten