Thalys rijdt ten oosten van Zoetermeer bij testrit 331 km per uur

Je moest wel even goed opletten, anders was ‘ie al voorbij, de Thalys waarmee maandag de eerste hogesnelheidstesten op HSL-Zuid-tracé tussen Hoofddorp en Rotterdam werden gedaan.

De speciaal omgebouwde Thalys behaalde ten oosten van Zoetermeer een maximale snelheid van 331,1 kilometer per uur. De snelheid is geen record op het Nederlands spoor. De hoogste snelheid die ooit door een trein in Nederland is behaald, bedroeg 336,2 kilometer per uur. Deze recordsnelheid werd bereikt op het HSL-tracé tussen Rotterdam en de Belgische grens. De snelheidstesten gaan nog door tot zaterdag 23 september. Daarna worden er nog testritten gereden om na te gaan hoe het comfort in de trein is als deze met hoge snelheid rijdt. In de loop van 2007 wordt begonnen met het vervoer van reizigers. Het geluid was gisteren als even imposant als de snelheid en deed denken aan een laag overvliegende straaljager.

Reactie achterlaten