Straks met lightrail naar het ziekenhuis?

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt komt bij het Zoetermeerse Lange Land ziekenhuis en het Alfrink College een extra lightrail station. Dat station zou precies tussen de bestaande haltes De Leyens en Leidsewallen komen.

Dat blijkt uit een raadsvoorstel. Voorlopig is er echter geen geld voor een nieuw OV-station. Het bestuur van Haaglanden buigt zich wel alvast over de mogelijkheid, zodat het station op langere termijn kan worden aangelegd.

Een extra halte zou goed uitkomen omdat het ziekenhuis de komende jaren sterk gaat uitbreiden. Het ziekenhuis voorziet parkeerproblemen. Op het ziekenhuisterrein is nu een parkeergarage gepland waarvoor de bezoekers van het ziekenhuis moeten betalen.

Het college van Burgemeester en Wethouders vreest dat dit zal leiden tot overlast van auto’s in de omliggende wijken. Ook de buurt houdt zijn hart vast.

0 antwoorden op “Straks met lightrail naar het ziekenhuis?”

  1. Peter Roskott2007-12-19 om 00:00Beantwoorden

    Tekst Halte moet aan beide zijden toegankelijk zijn. Moet rolstoel- en kinderwagenvriendelijk zijn. Halte aan de zijde ziekenhuis moet over de Toneellaan d.m.v. een viaduct bereikbaar zijn. E.e.a. i.v.m. intensief druk autoverkeer

  2. Peter Roskott2007-12-19 om 00:00Beantwoorden

    Tekst Halte moet aan beide zijden toegankelijk zijn. Moet rolstoel- en kinderwagenvriendelijk zijn. Halte aan de zijde ziekenhuis moet over de Toneellaan d.m.v. een viaduct bereikbaar zijn. E.e.a. i.v.m. intensief druk autoverkeer

  3. Peter Roskott2007-12-19 om 00:00Beantwoorden

    Tekst Halte moet aan beide zijden toegankelijk zijn. Moet rolstoel- en kinderwagenvriendelijk zijn. Halte aan de zijde ziekenhuis moet over de Toneellaan d.m.v. een viaduct bereikbaar zijn. E.e.a. i.v.m. intensief druk autoverkeer

Reactie achterlaten