Borrelhapje tussen ‘Rain on me’ en ‘Damn those eyes’

door René Lamers

Het was het eerste popconcert waar dienbladen met hapjes rondgingen. Zanger Dinand Woesthoff van Kane onderbrak er vrijdag 8 september zijn optreden voor in De Boerderij. Hevig bezweet -“kan de verwarming wat zachter?”- lieten hij en zijn bandleden met toppers als ‘Rain down on me’ en ‘Damn those eyes’ ook de voetjes van de wethouders Smit en Haan van de vloer komen tijdens het concert ter gelegenheid van Randstadrail.

Vooraf viel D66-raadslid Van Manen erover dat veel politici en ambtenaren tot het geselecteerde publiek zouden behoren. Terwijl RandstadRail is vertraagd.

“Zijn er hoogwaardigheden?,” vroeg Woesthoff de zaal. Een ‘ja!’ weerklonk. “Zijn er ook fans?” “YEAH.”

Het aantal aanwezige politici en ambtenaren viel mee. De treinreizigers, voor wie het allemaal bedoeld was, domineerden. Enkele echte fans wisten ook binnen te komen. “Op besloten optredens zie je altijd wel fans, die toch een kaartje wisten te bemachtigen,” zei Woesthoff voorafgaande aan het optreden.

Woesthoff noemde het optreden ‘de afterparty’ van het grote, openbare concert op het Malieveld op 26 augustus, die ook in het teken van Randstadrail staat. Het was de derde keer voor Kane in De Boerderij. “We hebben ervaring met zaaltjes en grote velden. Allebei vinden we leuk.”

De fans moeten geduld hebben: Kane stopt een jaar met optredens om nieuwe nummers te kunnen maken.

Reactie achterlaten