Ontruimingsoefening trams op halte Willem Dreeslaan

Omwonenden en voorbijgangers keken dinsdagavond vreemd op toen er een vanuit Den Haag een RandstadRail-voertuig vol met passagiers stopte bij de halte Willem Dreeslaan. Nee, de dienstregeling is niet stiekum toch al opgestart. Het betrof een testrit annex calamiteitenproef.

In het voertuig zaten tientallen passagiers, waarvan een aantal visueel of lichamelijk gehandicapt. De tram naderde de halte met een flinke snelheid en maakte een soort noodstop.

De halte is nog niet helemaal af: tussen het voertuig en de perrons zit nog een ruimte van circa 35 centimeter, de liften werken nog niet en op de trappen zijn nog niet alle hekschotten geplaatst. Voor de passagiers dus even oppassen om niet tussen het perron en het voertuig te vallen.

Het voertuig met de passagiers was afkomstig uit Den Haag en keerde even later weer terug.

Aanvulling Haagse Tramnieuws.org

Op dinsdagavond 12 september 2006 wordt in Zoetermeer (halte Willem Dreeslaan) een ontruimingsoefening gehouden. Vanuit remise Zichtenburg vertrekken de losse 4017 en 4005 (beiden met passagiers) in de richting van Zoetermeer. Bij Seghwaert stappen de passagiers van de 4017 over op de 4005. De 4017 rijdt vervolgens leeg door richting Oosterheem. Daarna vertrekt de 4005 richting Willem Dreeslaan.

Tijdens de rit ontdekt de bestuurder een calamiteit en informeert de passagiers via de binnenomroep dat hij zo snel mogelijk bij de halte probeert te komen en de passagiers aldaar het voertuig dienen te verlaten. Na afloop van de oefening worden de passagiers weer door beide voertuigen opgehaald en terug gebracht naar remise Zichtenburg.

Reactie achterlaten